onsdag 22 april 2015

Flora & Ulysses illuminerade äventyr

Floras grannar köper en dag en förfärligt bra dammsugare som suger upp allt både inne och utomhus - inklusive en levande ekorre! Ekorren visar sig vara levande, om än lite tilltufsad, när den dras ut ur dammsugaren igen, men något är förändrat med den. Den tänker tankar den aldrig tidigare tänkt och visar sig dessutom vara en baddare på att skriva dikter! Allt detta hade ekorren kanske aldrig upptäckt om det inte var just Flora som räddade den och om inte hennes mamma var just författare och skrivmaskinen därför fanns nära till hands.

Mamman är dock långt ifrån lika förtjust i det nytillkomna husdjuret som Flora är. Hon anser att Flora redan är ett lite speciellt barn och inte blir direkt mer populär av att hon går och pratar med en ekorre på axeln som troligtvis har skabb. Hon kräver därför att hennes föredetta man, tillika Floras pappa, ska döda och begrava ekorren, men Floras pappa är nog inte rätt man för att lyckas ta död på en ekorre med superkrafter.

När jag sammanfattar boken så här låter den precis så galen och rolig som jag hoppades att den skulle vara. Nu stannade den vid att vara okej för mig och knappt okej för den tänkta målgruppen. Det är ett väldigt avancerat språk och rätt rörig historia. Kanske att den fungerar som en högläsningsbok och kopplingen till poesi och hur man skriver dikter är ju bra och rolig att jobba vidare med i skolan.Flora & Ulysses : illuminerade äventyr
Författare: Kate DiCamillo
Förlag: Kabusa (2014)
Sidor: 240
Typ av bok: Hcg


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails