tisdag 22 september 2015

Konstkuppen

Böckerna om Kusinerna är populära, men jag har bara läst Gropens hemlighet för evigheter sedan. Nu blev det dock bestämt att Konstkuppen skulle vara en av Läsglädjeböckerna i trean!

Simon och Moa får en inbjudan till en höstmarknad i Hulta, där deras mormor bor. Den världsberömda konstnären Fanny Folkesson ska komma och visa sina tavlor och en skolklass ska sätta upp en pjäs som heter just "Konstkuppen". Medan pjäsen spelas upp försvinner en av Fannys mest värdefulla tavlor ur ett låst och larmat rum! Polisen är snabbt på plats och kanske kan Moa och Simon hjälpa till att lösa fallet.

Småtrevlig historia men lite långsam i början, vilket gör att den kanske inte är optimal som gruppläsningsbok under just deckartema. Vi delar in boken i tre delar och det är först i de sista raderna på del två som tavlan försvinner. Det innebär, med andra ord, att två tredjedelar är förhistoria och den sista tredjedelen innehåller både upptäckt av stöld, polisutredning och lösning. Mycket spännande slutkapitel, med andra ord, men för min del (och elevernas del) hade brottet gärna fått ske lite tidigare och att det tog lite längre tid att lösa.

Konstkuppen
Författare: Helena Bross
Förlag: Sanoma utbildning (2007 nyutgåva 2013)


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails