söndag 23 juni 2013

Förvandlad

Författare: Mårten Melin
Förlag: R&S
År: 2011
Sidor: 176
Serie: första boken om Monsterskolan
Typ av bok: Hcg

När Måns vaknar en morgon förstår han genast att något märkligt har hänt under natten. Han känner sig inte hungrig som han brukar, han har helt smutsiga fötter och små hårstrån i munnen. Uppenbarligen har även hans familj märkt något för stämningen är tryckt under frukosten och Måns får veta att han ska börja på en ny skola, redan samma dag! Det är dessutom en internatskola och Måns förstår inte riktigt varför han ska börja där bara för att han råkar gå i sömnen. Ännu mer konfunderad blir han när han ser gallret för fönstret i hans nya rum och får ett kors att bära runt halsen som välkomstgåva av rektorn. Och vad menade mannen i byn när han kallade skolan för en monsterskola?

Åh, denna bok gillade jag jättemycket! Den har varit lite svårutlånad och del två och tre har lånats ut betydligt snabbare och jag misstänker att det till stor del beror på att omslagen är mer tilltalande på de två senare. Baksidetexten har dock oftast räckt för att kränga ut även denna även om jag själv tidigare inte har läst den, men nu har jag det och längtar redan efter att få läsa de övriga två.

Jag gillar att Måns inte är vad jag själv först trodde och jag gillar monsterskoleidén. Man vill ju ha en bok om varje elev ju! Vilka öden! Trist att tredje delen sägs vara den sista.


Andras tankar om boken:
Bokomaten
Ge mig boken!
GP

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails