onsdag 9 april 2014

Äventyrsveckan

Dags för den årliga läsningen av Äventyrsveckan! Det är minst den tredje gången jag  läser denna bok, men så blir det ju för mig med de böcker vi använder som gruppläsning. Denna gång läste jag den tillsammans med en grupp från femman. Den passade helt ypperligt för boksamtal då det fanns mycket att diskutera, både vad gäller överlevnad och relationen mellan karaktärerna i boken.

Amanda är bokens huvudperson och utfryst i klassen. Hon har ingen direkt att vara med på rasten och ingen väljer att sätta sig med henne eller prata med henne. Några tjejer i klassen accepterar hennes närvaro men slipper helst och några i klassen går längre än att bara ignorera henne. Philip är hennes största plågoande som kommer med elaka ord så fort han får tillfälle.

Några veckor innan skolavslutningen i sexan beger sig klassen till de värmländska skogarna för att lära sig överlevnad. Redan andra dagen, under en forsränning, blir dock lek genast allvar för Amanda och Philip då de hamnar i vattnet och kommer i land långt nerströms. Blöta och utmattade inser de att de bara har varandra. Hur ska de hitta vägen tillbaka till lägret?

Spännande och verklighetsnära. Kul att den utspelar sig i Sverige och läsaren således lär sig en hel del överlevnadsknep. Gillar starkt och sedan sist har jag införskaffat en gruppuppsättning. Nya upplagan har dessutom en skönare layout med luftigare text. Gillar!

Författare: Sofia Nordin
Förlag: R&S
År: 2003 (ny upplaga 2012)
Sidor: 141
Typ av bok: Hcg
Författarens sida

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails