torsdag 11 december 2014

Lite mer än en kram

Manne är tretton och lever ett rätt vanligt liv. Föräldrarna har rätt nyss skilt sig och Manne bor nu med sin pappa och storasyster på ett nytt ställe. En dag har hans storasyster med sig en ny kompis hem, femtonåriga Amanda som precis har flyttat in i deras gamla hus! Amanda och Manne börjar prata och när de är ensamma frågar Amanda Manne om han har kysst någon och om han kanske vill prova på henne... Det blir början på en rad hemliga möten för vad skulle alla säga? Hon är två år äldre och dessutom storasyrrans kompis.

Det har varit en hel del diskussion kring boken. Hur mycket sex får egentligen vara med i böcker som är tänkta för typ mellan- och högstadiet? Jag kunde snabbt konstatera att det var den bok som jag fick flest förfrågningar om ur nya Barnbokskatalogen och också den bok som flest liksom har smygt tillbaka på återlämningsvagnen eller lämnat tillbaka upp och ner vilket är lite roligt att se. En bok om pinsamheter som dessutom är lite pinsam att läsa... Ska bli spännande att se om boken når även de lite mer högljutt fnissande och brölande.

För några år sedan läste jag om Kram och Amandas bok och jag tycker helt klart att denna är bättre än dem båda. Ser fram emot nästa bok i serien!


Andras tankar om boken: Carolina läser och Prickiga PaulaLite mer än en kram
Författare: Mårten Melin
Förlag: Rabén & Sjögren (2014)
ISBN: 9789129692570
Sidor: 144
Typ av bok: Hcg
Provläs


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails