onsdag 24 december 2014

Sveket

En bok måste inte vara lång för att ha ett stort innehåll. I Sveket hinner det hinna mycket på bara några få sidor text.

Boken handlar om tre tjejer i en klass (Ska man vara noga så vet man egentligen bara att en av de tre är en tjej för hon omnämns som Elin, de övriga två är "jag" och "du" men det är tjejer på bokens illustrationer. Av den anledningen är det lite synd att bilderna finns. Det hade kunnat öppna upp för en annan tolkning annars - eller?). När bästisen blir sjuk börjar berättarjaget att vara med Elin istället och Elin är den där typen som bara vill vara två, så när Elin kommer tillbaka behandlas hon som luft. En situation som de flesta nog tyvärr känner igen sig i, att antingen bli sviken eller vara den som sviker. Att det ska vara så mycket maktspel och intriger hela tiden!

Gillar det rätt öppna slutet och det är en stor chans att jag jobbar med denna i någon klass framöver. Det känns som det finns många uppslag. Dessutom är jag ständigt på jakt efter kortare texter om någon av de nya dödssynderna då det är ett material jag jobbar med ofta och där är ju svika med!

Påminner om: vill man läsa om en liknande situation men med mer text ska man läsa Kompisprovet eller Sanning eller konsekvensSveket
Författare: Emma Frey-Skøtt
Illustratör: Lisa Zachrisson
Förlag: Nypon (2014)
ISBN: 9789175671062 

Sidor: 20
Typ av bok: Hcg, Sluka Lätt
Arbetsmaterial och Elevmaterial
Provläs0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails