onsdag 1 juli 2015

Alice varannan vecka

Udda veckor bor Hjalmar hos pappa Kent och där finns även pappas nya sambo Carolin och hennes dotter Alice. Ett rum har gjorts om till två genom att Kent har satt upp en tunn vägg i mitten så om natten hör Hjalmar hur Alice andas för hon ligger ju egentligen helt intill. Hjalmar är förälskad i Alice, men hon bara fnyser åt honom och ser honom som en jobbig bonusbrorsa. Hon gillar sin andra bonusbrorsa, som hon träffar de veckor hon är hos sin pappa, mycket bättre och Hjalmar är svartsjuk på att de har något som inte han får ha med Alice.

Nu är det dags för semester. Hjalmar ser fram emot att få umgås med Alice, men hon bara surar och stänger in sig på sitt rum i stugan så fort hon får tillfälle. Dessutom avslöjar hon att det nog inte är så bra mellan Kent och Carolin och Hjalmar inser att om det är sant och det tar slut så kommer han ju aldrig att få träffa Alice igen! Han måste göra något, men vad?

Jag hade hoppats på en bra kärleksbok men det känns som det är oron för föräldrarnas eventuella relationsproblem som står i fokus (samt en något märklig tjuvscen som inte fyller någon större funktion. Eller?). Det hade varit spännande att läsa boken ur Alices perspektiv. I början var det lite rörigt med alla namn och familjekonstelationer.Alice varannan vecka
Författare: Bo R Holmberg
Illustratör: Li Söderberg
Förlag: Rabén & Sjögren (2010)
Typ av bok: Hcg


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails