söndag 28 juli 2013

Doppler (som CD-bok)

Författare: Erlend Loe
Originalspråk: norska
Översättare: Lotta Eklund
Uppläsare: Lennart Jähkel
Förlag: Storyside
År: 2006
Antal CD: 4
Typ av bok: vuxenbok, Hce

För många andra innebär semester att man läser mer än vanligt, för mig har det varit tvärtom. Under min långa roadtrip har det hunnits med fyra ynka böcker varav två har varit CD-böcker och en har varit en snabbläst serie... Nåväl. Snart är semestern slut och åter till ordningen. 

Jag läste nyligen Doppler, men tyckte att den var så bra, så jag lyssnade gärna om den på CD så sambon också fick ta del av historien under vår resa.

Doppler lever ett vanligt Svensson-liv med fru och två barn i en villa. Under en cykeltur faller han dock och slår huvudet i en sten och från den stunden stannar han upp och börjar tänka i nya banor. Han ska sluta vara så duktig, börja idka byteshandel och sluta umgås med människor, i alla fall de han inte tycker om. Han lämnar helt sonika familjen och bosätter sig i skogen i ett tält. Snart får han sällskap av en älgkalv och med tiden träffar han på ytterligare bekantskaper, på gott och ont.

En riktigt rolig och tänkvärd bok! Stundvis har jag total förståelse för Dopplers beteende och mellan varven börjar jag ifrågasätta hans psyke. Gillar att den är så absurd och märklig och hade gärna sett en film på den. Jag var lite besviken över det öppna slutet men insåg precis att Volvo lastvagnar är en fortsättning. Hurra! 

Uppläsningen av Jähkel gjorde dessutom boken ännu bättre. Gillar! 


Påminner om: 
Var ett tag sedan jag läste den men det känns som jag får vibbar av Vi i villa.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails