tisdag 27 augusti 2013

Measle Stubbs och vredesmunken

Författare: Ian Ogilvy
Originalspråk: engelska
Översättare: Caroline Zielfelt
Förlag: BC
År: 2004
Sidor: 176
Serie: Första boken om Measle Stubbs
Typ av bok: Hcg

Measle har det förfärligt hos sin förmyndare Basil Tramplebones sedan hans föräldrar har dött efter ett möte med en giftorm. Han får bara skruttiga rester att äta och har inte badat på evigheter, vilket mest beror på de märkliga bruna vattnet med gröna klumpar i. Ingen av dem lämnar någonsin det spöklika huset.

Basil tar hand om Measles alla pengar och verkar lägga en ansenlig mängd av dem på sin mycket fina tågbana som han har på vinden. Ofta sitter han och kör med sina tåg samtidigt som han dricker läsk och proppar i sig munkar och Measle drömmer om att någon gång få smaka åtminstone en smula av munkarna och få köra tågen själv. Båda dessa drömmar är dock otänkbara.

En dag får dock Measle nog och lurar iväg Basil ur huset för att få en stund med tågbanan för sig själv. Innerst inne vet han nog att Basil så klart kommer att avslöja honom, men han kunde nog inte förutspå de fasansfulla följderna av Basils vrede...

Detta är ännu en bok som jag har gått och klappat på länge men inte tagit mig för att läsa. Dumt, för den är ju riktigt, riktigt bra! Både spännande och läskig och hade jag varit lärare på mellanstadiet hade jag definitivt haft den som högläsning. Ser fram emot att, så småningom, läsa de övriga två böckerna om Measle. Själv älskar jag omslaget, men har märkt att det tyvärr inte tilltalar eleverna. Får prata mig varm om den nu så den blir lite mer utlånad.

Påminner om: Samma stämning som i Coraline.Andras tankar om boken:
Bokmärkt
Boktjuven
Matildas läshörna

1 kommentarer:

Ingerun sa...

Ska du till bokmässan? Kolla in på boktjuven idag isåfall! www.boktjuven.com

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails