onsdag 28 augusti 2013

Zeina & Nalle

Författare: Sören Olsson och Anders Jacobsson
Förlag: R&S
År: 2002
Sidor: 126
Serie: Första boken om Zeina och Nalle
Typ av bok: Hcg

Det är dags att börja sjuan och två skolors sexor ska blandas och fördomarna är många angående den andra skolans elever. Ovetandes om varandra ska Zeina och Nalle, eller Björn som han egentligen heter, börja i samma klass. I boken får man följa dem under den första terminen i sjuan. Boken är skriven i dagboksform och vartannat kapitel skriver Zeina och vartannat skriver Nalle och fast de går i samma klass så lever de ganska olika liv.

Jag trodde det skulle vara en kärleksbok då de fortsatta delarna i serien verkar vara det, men detta var mer en vardagsbok och den var ganska kul på sina ställen, vilket man ju förväntar sig när det är Sören Olsson och Anders Jacobsson som har skrivit. Både Nalle och Zeina hamnar i rätt många knasiga situationer.

På mitt bibliotek har vi en äldre utgåva av denna, den första delen och den ser inte alls ut att hänga ihop med de andra, vilket gör att denna typ aldrig lånas ut medan de andra i alla fall lånas ut ibland. Hittade detta omslag som hör ihop med de andra delarna jag har. Känns därför skönt att ha läst den så jag har lite koll på vad det är för bok egentligen.

Påminner om: Gillar man denna gillar man säkert Klassresan också.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails