onsdag 12 mars 2014

Utsikt från livets planet


Denna bok har jag vid flertalet tillfällen försökt sätta i händerna på de som suckar över att det inte finns någon Greg-bok inne och vill ha något kul. Jag har typ aldrig lyckats. Det räcker med att de ser framsidan så säger de nej. Kanske blir det lite lättare att marknadsföra den nu när jag har läst den, även om det också innebar att jag vet att den kanske inte är så där gapskrattsrolig, även om den är underhållande. Jag tycker hur som att den är riktigt bra och den gick väldigt lätt och snabbt att läsa.

Lennart Lordi har snott sin systers oanvända dagbok och använder den till att skriva loggbok. Vi får följa hans liv under ett helt läsår. Två nya elever börjar i hans klass: Sörensen från Danmark och Maria från Kenya och båda kommer att spela en stor roll i hans liv under året. Men även hans familj och husdjur leder till en hel del loggar, några tokiga och roliga och andra rätt sorgliga och tankeväckande.

Jag läste boken tillsammans med några treor och de gillade boken jättemycket och precis alla ville låna del två, vilket är ett riktigt gott betyg. Det fanns väldigt mycket att prata om och den passar definitivt bra som gruppläsning eller högläsningsbok.

Extra kul att Lordi har en egen blogg! Den får eleverna spana in i väntan på att få tvåan (då det ju blev rätt lång kö...).

Några andras tankar om boken: Carolina läser och Annas bokblogg
och en författarintervju på Bläddra! Bläddra!


Författare: Tove Berggren
Illustratör: Marcus Olsson
Förlag: Bonnier Carlsen
År: 2012
Sidor: 209
Serie: Första delen om Lordi
Typ av bok: Hcg
Provläs


3 kommentarer:

Tove Berggren sa...

Hej Sandra! Så grymt (!) glad jag blev när jag hittade min första bok i livet på Din läslogg! Och gissa om det du skriver värmer! Jätteroligt, TACK! Tipsa 3:orna om att Lordi har två egna låtar också, och att det till den första Lennart Lordis logglåt finns en liten video... Den brukar bli väldigt poppis när jag visar den under skolbesök... och resulterar rätt ofta i allsång! Klicka här: http://www.youtube.com/watch?v=3kKZ10vYhzI
Många hälsningar från Tove Berggren:)

Tove Berggren sa...

Hej igen... hmmm... vet inte om jag lyckades med länken... men googla bara Lennart Lordis logglåt så kommer den upp! Eller gå via Lennart Lordis blogg! :)

Sandra sa...

Kul att du hittade hit Tove! Ja, boken blev väldigt populär och passade finfint så här i slutet av trean. Jag ska tipsa dem om låtarna och länken funkade fint! :) Vill du veta mer om vårt arbetssätt så hittar du det här.

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails