måndag 12 oktober 2015

Jävla Lucia

Jag vet att jag har läst denna bok tidigare, men det var nog i princip när den kom så det ver definitivt dags för en omläsning nu när det vankades gruppläsning på mellanstadiet inför kommande författarbesök av Mårten Melin. Det känns som att de flesta som har läst den har varit smått lyriska (och några har varit arga på en som läst Jag är Love och "råkade" avslöja något om Lucia som de själva ännu inte hade förstått) och det är alltid kul när gruppdiskussionerna flyter på av sig själv för att alla verkligen gillar boken.

Bokens huvudperson heter Martin och en dag börjar en ny tjej i klassen som heter Lucia. Hon hinner knappt in genom dörren till klassrummet förrän det börjar hända märkliga saker. Är det Lucia som har ett finger med i spelet och hur, i så fall? Är det med magi? Martin är sedan länge kär i Leena och får veta att Lucia har i uppdrag att få Leena kär i honom. Kommer hon att lyckas?

En annorlunda bok där det kräver sin läsare för att förstå vem Lucia är innan Martin förstår det... Gillar verkligen att flera av Melins karaktärer dyker upp i andra böcker och att därför Lucia skymtar förbi även i Jag är Love. Omslaget var det dock ingen som direkt fastande för (varken det nya eller det gamla), men det är ju bra att lära sig att det inte alltid är de mest tilltalande utsidorna som gömmer guldkornen.


Jävla Lucia
Författare: Mårten Melin
Förlag: Eriksson & Lindgren (2007)
Förlag: En bok för alla (2013)
Material till boken


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails