onsdag 14 september 2011

Illusioner

Författare: Judy Waite
Originalspråk: engelska (Twisting the Truth)
Översättare: Helena Olsson
Förlag: Argasso
År: 2011
Sidor: 89

Elsas styvpappa är väldigt sträng och när hon har varit ute senare än hon får en kväll måste hon komma på en lögn som han tror på så han inte blir arg på henne. Hon säger därför att hon var nära att bli kidnappad av en man i skåpbil och att hon sprang iväg och gömde sig länge. Och det är inte helt en lögn, för hon träffade faktiskt en man på väg hem, men han frågade bara efter vägen. Likväl är det hans registreringsnummer hon ger till sin styvpappa som snabbt ringer polisen och ger dem det.

Men så händer det hemska: en annan tjej på skolan har verkligen blivit kidnappad samma kväll! Plötsligt är Elsa ett viktigt vittne. Hur ska hon nu göra? Fortsätta ljuga eller erkänna att allt bara var påhittat? Hur ska det gå för den stackars mannen hon råkade träffa? Eller är det han som är den riktiga kidnapparen?

En spännande bok med högt tempo. Det var lite förvirrande i början när Elsa står och är svartsjuk, men man förstår senare i boken varför den börjar så. Boken har ett öppet slut, vilket både är bra och dåligt. Man får ju inte riktigt veta hur det går men får å andra sidan bestämma det själv.

Typ av bok: Sluka Lätt (uHce)


Andras tankar om boken:
En bok om dagen
Frids bokrecensioner
Louise tipsar

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails