onsdag 13 juni 2012

Ellen, Sorken och hemligheten

Författare: Maria Frensborg
Illustratör: Tomas Nilsson
Förlag: BC
År: 2012
Sidor: 122
Serie: första boken om Ellen och Sorken
Typ av bok: Kapitelbok (Hcf)

Ellen och Sorken är två tjejer med huvudena fulla av idéer och tankar. Bortsett från A-brunnar, cigaretter och att bada med skolan så hatar Ellen tanken på att bli vuxen. Det verkar vara hur dödens trist som helst! Hon och Sorken har därför bildat Krumelurklubben där de klurar på hur man kan förbli barn så länge som möjligt.

När Ellen tvingas med på tråkig vuxenfest ser hon till att Sorken får följa med och under jackorna tar de på kaninskelettkläderna fast de vet att det inte kommer uppskattas av Ellens föräldrar... Det blir en minnesvärd fest där de träffar på Ellens märkliga släkting Nelle som avslöjar att hon har en stor, stor hemlighet som hon tänker avslöja för tjejerna.

Detta var en lagom tokrolig berättelse med en hel del spänning och en hel del att klura på. Tror absolut att den skulle fungera bra som högläsningsbok på lågstadiet. Gillar att Ellen och Sorken vill fortsätta vara barn som möjligt och Nelle är en riktigt cool tant! Misstänker att jag eventuellt kommer att vara lite lik henne när jag blir sjuttio... Jag hoppas det i alla fall.

Det är uppenbarligen redan en tvåa på gång där Ellen och Sorken får ta till spionkunskaperna. Gillar.

Andras tankar om boken:
Barnboksprat

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails