tisdag 11 september 2012

Elin under havet

Författare och illustratör: Sofia Malmberg
Förlag: R&S
År: 2012
Sidor: 127
Typ av bok: grafisk roman
Provläs

Elin gillar kampsport och vill börja träna och frågar därför på ett nätforum om det finns någon bra klubb i närheten. Hon får genast kontakt med en tränare! Säsongens träning har tyvärr redan börjat, men han kan ge henne lite privat introduktion om hon vill så hon kan hoppa på träningen nästa termin. Vilken tur!

Elin åker och träffar tränaren men ingenting blir som hon hade tänkt sig. Hon får veta av honom att hon har varit en hemsk och elak människa i ett tidigare liv och hennes inre energi har nu blockerats. Tur att han kan hjälpa henne att massera upp dessa energipunkter. Eller?

Detta är en riktigt otäck bok som på ett målande vis beskriver Elins känslor efter att ha blivit sexuellt utnyttjad av en vuxen man. Absolut en bok som behövs och säkert kan hjälpa många, men helt klart är det bra om man som bibliotekarie eller annan vuxen vet vad den handlar om innan man sätter den i händerna på "vem som helst". De söta illustrationerna kan lätt lura och tro att den riktar sig till yngre läsare än vad som kanske är passande. Det är det som är lite knepigt med signum uHci som ju är serier för allt från sexåringar till gymnasister...

Sen kan jag bli lite lite trött på att så fort en bok behandlar internet och chattande så går det ut på att den man pratar med aldrig är den man tror. Det är jättebra att ämnen som grooming tas upp, emn vore fint med lite fina berättelser om folk som lär känna varandra via internet också utan mörka baktankar.



Andras tankar om boken:
Expressen
Pricken
SvD

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails