måndag 24 september 2012

Night of the Werewolf

Författare: John Townsend
Illustratör: Daniel Atanasov
Originalspråk: engelska
År: 2011
Sidor: 52
Typ av bok: Sluka Lätt på engelska 

Boken beskriver en sann händelse i Frankrike på 1760-talet då det sägs att en by råkade ut för någon form av varelse som dödade över hundra människor. Många såg en vargliknande best men ansåg att den var mycket större och hade mänskliga drag. Var det en varulv? Snart gick folket i byn ihop för att gemensamt jaga och döda vilddjuret, men skulle de lyckas?

I början av boken får man följa en människa som ligger gömd i hopp om att denna mobb inte ska hitta dit. I väntan på de hämndfulla männen skrivs denna historia ner. Kanske var det så att det inte bara var de skyldiga som dödades...

Detta är en historisk bok som beskriver den "häxjakt" som förekom. En bra introduktion till ämnet och intressant att läsa, i alla fall för mig som mest har hört talas om jakten på trollkunniga. Undrar om det jagades aktivt efter varulvar även här i Sverige?

Engelskan var rätt lätt och luftig men det var många småhistorier och hopp i tid och rum så inte den lättaste historien att hänga med i för nybörjarläsaren. Snyggt omslag dock och stämningsfulla illustrationer i boken.




0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails