tisdag 25 september 2012

Prinsessan och mördaren

Författare: Magnus Nordin
Förlag: Månpocket (Originalutgivning: BC)
År: 2003
Sidor: 237
Typ av bok: ungdomsbok uHc

En ung man blir nästan mördad och får sitt liv förstört. Han vägrar gå ut och sitter håglös hemma och inser att hämnd är ända möjligheten att bli fri.
Markus blir kär i nyinflyttade Nina men vågar inte berätta om sina känslor och har samtidigt fullt upp med sin kompis Teo som beter sig illa så fort han har druckit.
Nina, å andra sidan, blir kär i bandmedlemmen Jajje, men måste hålla det hemligt då coola Lenita, som alltid får sin vilja igenom, redan har bestämt att Jajje är hennes.

Detta är en bok med många karaktärer vars liv på ett eller annat sätt vävs samman. Flera mord och övergrepp sker i närheten och den stora frågan är vem som är förövaren. En riktigt spännande handling, men det var mer relationer och "vardagsliv" i boken än jag hade trott. Det är mest början och slutet som är riktigt bladvändarspännande och där emellan får man hålla utsikt efter små ledtrådar... Den kräver helt klart sin läsare men är absolut läsvärd.




Andras tankar om boken:
Bokomaten

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack! Nu kunde jag göra mitt skolarbete klart!

Anonym sa...

Jag har läst den här boken och tyckte att den va jätte bra. måste säga att i början var den tråkig men längre fram blev den spännande.

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails