söndag 9 februari 2014

Samtal med en chokladkaka

En pojke sitter helt övergiven på sin födelsedag. Han är dock van då hans föräldrar arbetar som brandmän och därför försvinner iväg på larm lite titt som tätt och rätt ofta när det inte passar så som mitt i biobesöket, rakningen eller sömnen. Detta har lett till att pojken har blivit världsbäst på att ha tråkigt och är van att gå hemma själv. Och nu har det hänt igen. Precis när födelsedagsfirandet skulle börja kom larmet och föräldrarna hann bara säga åt honom att plocka fram chockladkakan ur kylen själv och om han ville kunde han ta fram presenterna som låg under sängen och slå in dem själv för att sedan öppna. 

Föräldrarna, som själva inte gillar chocklad(!), har köpt en stor bit chokladkaka som står i en fin kartong i kylen. När pojken tar fram kniven för att skära en bit hör han dock en röst. Det är chokladkakan som talar och som absolut inte vill bli uppäten. 

Detta är en ganska märklig och skruvad historia full av fantasi. Jag gillade idén men tyckte att slutet var lite märkligt och abrupt. Jag har också lite svårt att bestämma mig för om det är en rolig eller en sorglig bok. Kanske lite av båda och beroende på läsare?

Några andras tankar om boken: Boktok73Paula och böckernaSincerely Johanna

Författare: Martin Page
Illustratör: Jenny Berggren
Originalspråk: franska (Conversation avec un gâteau au chocolat)
Översättare: Thérèse Eng
Förlag: Atrium
År: 2013 (org. 2009)
Sidor: 32
Typ av bok: Hcf
Provläs0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails