måndag 17 februari 2014

Smart för en dag

Linus gillar inte skolan, troligtvis på grund av att han tycker allt är så svårt. Det enda som lyser upp skoltillvaron lite är Mia, men hon verkar inte ens se honom och är definitivt inte intresserad av en sådan som han. När Linus blir nervös säger han fel och i Mias närvaro blir det, med andra ord, fel nästan hela tiden.

Hemma är det inte mycket bättre. Linus och mamma letar ny lägenhet och mamma tvingar honom att sitta och ringa på mängder av lägenhetsannonser. Många tar honom inte på allvar när de hör att det inte är en vuxen som ringer. När hans föräldrar skiljde sig fick han en ny dyr mobil av sin pappa och en dag får han ett sms och appen KLOK. Det är en app som kan svara på alla frågor, men det kostar fem kronor per sms. Linus testar och märker snart att KLOK är allvetande och kan svara på rena kunskapsfrågor men även mer privata, som om det är möjligt att Mia kan bli kär i en sådan som han...

Jag har gillat de böcker som KG Johansson har släppt på Hegas de senaste åren och detta är inget undantag. Det är en spännande historia och ett slut som man nog inte riktigt kunde ana. Sedan kan jag tycka att Linus är lite onödig i sitt appanvändande. Mycket av det han frågar KLOK om hade han enkelt kunnat googla, men det ger ju bara en intressant ingång till samtal med eleverna för mig. I denna bok fann jag både uppslag för källkritiks- och informationssökningsdiskussioner och även uppslag till Stora syndboken.

Boken är i samma still som Johanssons tidigare böcker på Hegas: Spelet, Nivå 13 och Adam och koderna

Författare: KG Johansson
Förlag: Hegas
År: 2013
Sidor: 109
Typ av bok: Hcg, Sluka Lätt
Provläs
Läsnyckel


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails