torsdag 14 november 2013

Herr Kattzon

Författare och illustratör: Sam Lloyd
Originalspråk: engelska
Översättare: Eva Månsson
Förlag: Isaberg
År: 2008
Sidor: 32
Serie: Första boken om Herr Kattzon
Typ av bok: bilderbok

Herr Kattzon bor hos Emily som älskar sin katt väldigt mycket. Hon kammar hans päls och läser böcker för honom, men Herr Kattzon längtar bara bort. Han tycker inte livet är spännande nog hos Emily. En natt rymmer han för att göra allt det där han inte tidigare har fått och kunnat.

En charmig historia som brukar gå hem hos sexåringarna när jag läser den för dem. Vi pratar om varför Herr Kattzon inte är nöjd och vad det är som händer i historien. Älskar illustrationerna som tydligt visar på vilket humör katten är.

Nu läste jag boken för förskolan som kom på besök. Även småttingarna på två och tre år kunde lätt se humöret på katten och med de äldre femåringarna pratade vi en del om hur man kan se att han är arg, varför han rymmer, varför Emily inte kände igen honom och om han kommer att rymma igen. Finfin bok att prata mycket om!

Påminner om: många av eleverna påpekade att Herr Kattzon påminner om Vresige Valter som vi tidigare har arbetat med. Kapitelboken Edward Tulanes fantastiska resa har samma tema.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails