tisdag 19 november 2013

Uppvaknandet

Författare: L. J. Smith
Originalspråk: engelska
Översättare: Lena Karlin
Förlag: BC
År: 1997
Sidor: 176
Serie: Del 1 i Vampyrens kärlek (The Vampire Diaries)
Typ av bok: uHce

Vampire Diaries som TV-serie var en storfavorit de första säsongerna, innan jag tyckte det blev lite väl rörigt med all dubbelgångare och levande som var döda och döda som återuppstod och ja, allt blev lite väl mycket såpa för min del helt enkelt. Sedan jag fick reda på att Tv-serien bygger på fyra böcker har jag varit sugen på att läsa dem och nu kändes det som det var tillräckligt länge sedan jag såg serien för att kunna läsa boken.

Första delen känns dock mest som en inledning och det hinner inte hinna överdrivet mycket. Ett nytt skolår börjar och Elena uppmärksammar direkt den nya eleven Stefan. Att han, till skillnad från de flesta andra killar, inte verkar vara det minsta intresserad av henne väcker bara hennes intresse. Hur ska hon bära sig åt för att snärja denna trumpna kille som inte ens möter hennes blick? Samtidigt som Elena går och tänker på Stefan börjar underliga saker att hända i den lilla staden. Allt börjar med ett överfall på kyrkogården där en hemlös man är nära att mista livet. Och snart faller fler offer.

Man märker att TV-serien bygger på boken, men det är ändå en hel del som skiljer sig. Även Elenas utseende är raka motsatsen till hur hon ser ut i serien. Helt klart ett alternativ till suktande Twilight-läsare och det är skönt med en serie som faktiskt bara består av fyra rätt tunna böcker.


Andras tankar om boken:
Addikoko
Catacomb Kitten
Pocketblogg

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails