torsdag 16 januari 2014

Det ensamma huset

Jamies familj ska flytta till ett stort och ensligt hus mitt ute i ingenstans. Huset har stått övergivet i massor av år och det ryktas om att det spökar i huset och att det är anledningen till att ingen har bosatt sig där. De skräms helt enkelt där ifrån. 

Jamie och hans pappa har kommit lite före resten av familjen för att börja smårenovera det viktigaste innan flyttlasset kommer. När de kommer till huset upptäcker de dock inget skrämmande även om Jamie känner sig iakttagen några gånger. Det får dock snart sin förklaring. Den jämnårige killen Colin dyker plötsligt upp och han och Jamie blir genast kompisar. Vilken tur att hitta en jämnårig här ute i ödemarken! Ganska snart upptäcker dock Jamie att Colin är lite märklig. Jamie tror först att det beror på att Colin bor på landet, men snart berättar Colin några av sina hemligheter för Jamie...

En ganska klassisk spökhistoria som är precis lagom kuslig och det händer väldigt mycket på en gång i slutet så då gäller det att läsa noga (om man är i målgruppen). Även om den redan från början är rätt förutseende är det i alla fall en eller annan oväntad vändning innan slutet. Och riktigt snygg framsida!

Men vad är det med spökhistorier och hus? Känns som att flytta till ett lagom ödsligt hus är den viktigaste ingrediensen i spökhistorier nu för tiden... Jag tänker på Glasbarnen, Sorgfjäril, Källaren, Coraline, Det gömda huset och många, många fler.


Författare: Pippa Goodhart
Originalspråk: engelska (The House With No Name)
Översättare: Nike Bengtzelius
Förlag: Argasso
År: 2013
Sidor: 66
Typ av bok: Hcg, Sluka Lätt, Skräck
0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails