måndag 25 maj 2015

Bockarna Bruse kommer igen

Det är alltid kul med berättelser som utgår från de klassiska sagorna (även om förvånansvärt få barn idag känner till de klassiska sagorna). Bockarna Bruse på badhuset kom för några år sedan men det blev aldrig att jag läste den. Gissar att det, bland annat, handlar om att jag inte är så förtjust i illustrationerna. Nu hamnade ju dock uppföljaren, Bockarna Bruse kommer igen, på Bokjuryns topplista och då blev det högläsning för ettorna och tvåorna!

Boken är helt klart roligast om man har koll på den klassiska sagan om Bockarna Bruse, så vi började med att se till så alla hade koll på originalet. Ingen hade läst Badhuset så detta blev en ny bekantskap för alla.

Bockarna Bruse planerar semestern och bestämmer sig för att vandra upp till fäbon för då får de retas med trollet på vägen upp och vid fäbon säljs det goda våfflor. Det visar sig dock bli en misslyckad semester för trollet är inte hemma under bron och fäbon är stängd. De får veta att trollet har flyttat in på äldreboendet och bestämmer sig för att gå dit och hälsa på honom. Det visar sig att trollet härjar rätt vilt på äldreboendet och kör sina gamla vanliga repliker med gamlingarna och sitter och trycker under ett matsalsbord istället för under en bro.

En bok som verkligen passade de flesta av mina elevers humor och de gillade verkligen illustrationerna. Vi hade en omröstning om vilken som de gillade bäst: Bockarna Bruse kommer igen eller Hamstern är borta, som kom etta i Bokjuryn och det var ytterst jämt mellan dessa båda. Kul!Bockarna Bruse kommer igen
Författare: Bjørn F Rørvik
Illustratör: Gry
Förlag: Lilla piratförlaget (2014)
Typ av bok: bilderbok


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails