fredag 22 maj 2015

Puts väck!

Oskars största intresse är att trolla och är sur för att han inte har kunnat åka iväg på ett trolleriläger över påsken.. Istället måste han vara hemma och höra på sin skrikiga lillasyster och trista lillebror.

När han går en runda för att komma hemifrån ett tag kommer han plötsligt till ett hus han aldrig tidigare sett. När han går in visar det sig vara en affär som säljer mängder av trollerisaker! Här finns världens alla trick! Mr Fisto som har butiken säger att det är ren magi. Typiskt nog har Oskar bara några skruttiga småslantar i fickan och det inser han inte kommer att räcka långt, men Mr Fisto berättar att det finns andra sätt att betala...

Gillade denna historia mycket och läste den högt för mina tvåor. Det visade sig dock att handlingen var i klurigaste laget för dem och den var inte tillräckligt rafflande för att hålla deras koncentration uppe så pass att de hängde med i historien. Tror dock den skulle passa bra för något äldre elever eller om man gör fler stopp och diskuterar händelserna efter hand. Gillar stämningen och det kommet på tok för lite lättläst skräck för de yngre åldrarna så detta var välkommet! Illustrationerna förstärker verkligen stämningen i boken och är lagom många.

Puts väck!
Författare: Ellen Holmboe
Illustratör: Teddy Kristiansen
Förlag: Bergh (2014)
Typ av bok: Hcf, Fortsätt läsa


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails