torsdag 7 juli 2011

Du och jag och din kille

Författare: Johan Unenge
Förlag: BC
År: 2003
Sidor: 93


Det börjar med att Annelie skickar ett brev till Viktor. Och så ett till. Till slut svarar han och de börjar brevväxla.

De har umgåtts hela sommaren då Annelies alla vänner och pojkvännen Robban var bortresta och Viktor semestrade i hennes lilla håla Ödeshög. De möttes av en slump och var sedan oskiljaktiga hela sommaren. Båda kände något, men de vet inte säkert vad, i alla fall vet de inte om de vågar berätta för den andre. Annelie ser det nog mest som riktigt bra vänskap. Viktor är trots allt bara tretton och två år yngre än henne och så har hon ju Robban.

Hela boken består av deras brevväxling. De skriver om vardagliga saker, som Annelies nya hundvalp och Viktors basketräning men kanske mest om känslor - känslorna för varandra och vad det egentligen var som hände under sommaren och även de svajiga känslorna som Annelie har för Robban och om Viktor ska våga kontakta sin pappa eller inte.

Detta är en fin och snabbläst kärleksbok om den fina linjen mellan kärlek och vänskap. Jag gillar brevformen som gör att man som läsare inte förstår allt från början och även märker när saker missförstås och överanalyseras av Annelie eller Viktor. Brevväxlingen gör även att de vågar skriva saker till varandra som jag inte tror att de hade vågat säga om de sågs. Man undrar hur det ska gå för dem när man läser och jag gillar det lite oväntade(?) slutet. Jag undrar verkligen hur det går sedan...

Synd att boken inte längre går att köpa. Tror absolut den hade passat bra som gruppläsning och diskussionsbok.

Påminner om: Sandor slash Ida av Sara Kadefors, även om den är mycket tjockare och inte bara består av brev/mejl-skrivning.

Typ av bok: uHc


Andras tankar om boken:
Böcker kan ta dig vart du vill!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails