tisdag 10 september 2013

Joel - pojken som försvann

Författare: Hans Peterson
Förlag: Bokhörnan (AWE/Gebers)
År: 1991
Sidor: 123
Typ av bok: Hcg

Joel är trött på allt gräl och ständiga bråk hemma och bestämmer sig därför för att ge sig av hemifrån. Under de första dagarna på sommarlovet packar han en väska, tömmer sparbössan och ger sig av från Göteborg mot Köpenhamn. Han har inga planer på vart han ska ta vägen. Han vill bara bort.

Som tur är så är Joel rätt resvan efter många resor med familjen, men det är ändå en annan sak att resa helt själv till länder med andra valutor och språk han inte behärskar och ett ensamt barn drar lätt uppmärksamheten till sig, både på tågstationer och i städer. Men Joel biter ihop. Är det något han är säker på så är det att han aldrig vill åka hem igen.

En spännande historia och äventyr! Rätt vardagsnära och väcker många frågor om vem man kan lita på och om Joel gör rätt och fel i olika situationer. Även om boken är skriven i början av 90-talet så känns den inte speciellt föråldrad, om man bortser från D-marken. Boken slutade inte som jag hade trott och det kändes som ett lite väl snabbt slut, på något sätt. Har inte varit utlånad på mitt bibliotek på bra länge, men tänker ge den en chans till överlevnad.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails