tisdag 22 oktober 2013

Den stora kattkonspirationen

Författare: Katie Davies
Illustratör: Hanna Shaw
Originalspråk: engelska
Översättare: Helena Sjöstrand Svenn och Gösta Svenn
Förlag: Alfabeta
År: 2012
Sidor: 223
Serie: Tredje boken om Anna och Tom
Typ av bok: Hcg

När familjens katt dör skaffar de en ny katt, men den nya katten är alls inte en kelig familjekatt utan älskar att bitas, attackera och släpa in döda djur. En dag får pappan nog när han blir anfallen på väg ner för trappen och kastar ut katten i regnet och den kommer inte tillbaka. Efter några dagars väntan inser Anna och hennes lillebror Tom att någonting måste ha hänt katten, för den kan väl inte hålla sig borta självmant? Med hjälp av Annas kompis Suzanne börjar de göra upp en plan för hur de ska gå till väga för att ta reda på vart den nya katten är och få hem den igen.

Även denna bok hade vi som gruppläsning i trean och det är bara att konstatera att den definitivt var i svåraste laget och hade gruppen inte varit "tvingade" att läsa samt om vi inte gemensamt hade pratat om innehållet så tror jag att få i gruppen hade förstått någonting av innehållet. Personligen tycker jag att det är en rätt charmig historia, men väldigt engelsk med många engelska företeelser (mjölkbud, söndagsskola, engelska namn osv) och en berättarteknik som jag tycker är rätt vanlig i engelska barnböcker, dvs många sidospår som är roliga men gör historien lite rörig.

När första boken i serien, Den stora hamstermassakern, kom gillade jag den jättemycket! Minns den inte alls som lika rörig, men då läste jag den ju inte tillsammans med treor och så var ju det första delen.

Sammanfattningsvis en rolig bok, men den kräver sin läsare.


Andras tankar om boken:
Boktjuven
Dagens bok
Emmas boksnurra

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails