torsdag 17 oktober 2013

En man som heter Ove

Författare: Fredrik Backman
Förlag: Forum
År: 2012
Sidor: 347
Typ av bok: vuxenbok (Hc) 


Nu har även jag läst denna bok som ALLA (känns det som) redan har läst och pratar om titt som tätt. Rebecca valde den i vår bokcirkel och tur var det, för det var en bok jag verkligen gillade men som jag nog inte hade läst självmant i första taget.

Boken handlar om Ove, en man som har förlorat meningen med sitt liv: sin hustru. Han har därför slutligen bestämt sig för att ta livet av sig, något som ska visa sig vara svårare att lyckas med än han kunde tro. Ständigt blir han avbruten på ett eller annat sätt.

Ove bor i ett radhusområde som är som radhusområden är mest. Ove retar sig på de flesta av grannarna och agerar dessutom kvarterspolis genom att sätta upp skyltar och har som rutin att varje morgon gå runt i området och se till så allt står rätt till och tydligt markera om något inte är som det ska.

I boken får man följa Oves skruvade vardag och även få en tillbakablick på hans uppväxt och framförallt hans tidigare liv: hans liv med Sonja. Roligt, sorgligt, dråpligt och även lite igenkännande. Gillar mycket!Andras tankar om boken:
Fru E:s böcker
Prickiga Paula

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails