måndag 28 oktober 2013

Kompisprovet

Författare: Carolina Lundgren
Illustratör: Therese Björkqvist
Förlag: Libris
År: 2005
Sidor: 111
Typ av bok: kapitelbok HcfKarin och Anna går i trean och har varit bästisar för evigt. Men så kommer Jennifer som ny till klassen och vänder upp på både det ena och det andra. Karin kan inte låta bli att imponeras av Jennifers kläder och orädda sätt. Att umgås med Jennifer innebär att livet blir betydligt mer spännande, men kanske inte alltid på ett bra sätt och Karin hamnar i en hel del svåra situationer. Jennifer lyckas byta till sig en fin sak som Karin har fått av Anna, hon ser till att de går vilse med flit så föräldrarna blir oroliga och hon får Karin att bryta sitt godislöfte. Sakta men säkert går det upp för Karin att man inte alltid kan lita på vad Jennifer säger och gör.

En riktigt bra bok om vänskap där kapitlen dessutom är relativt fristående. Det finns mängder att diskutera kring. Vems fel är det att det blir som det blir? Hade någon kunnat göra på ett annat sätt? Hur är man en bra kompis och hur beter man sig i olika situationer? Storgillar!


1 kommentarer:

Barbro Averin Markström sa...

Jag kan varmt rekommendera den här boken! Den passar mycket bra att läsa för åk 3 elever. Boken engagerar både pojkar och flickor och det blir intressanta diskussioner efter varje kapitel.

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails