torsdag 17 oktober 2013

Eldslukar-mysteriet

Författare och illustratör: Åsa Rosén
Förlag: R&S
År: 2013
Sidor: 87
Serie: Första boken om Cirkus Caramba
Typ av bok: Hcf

Under cirkus Carambas första föreställning i den lilla Axköping händer både det ena och det andra oväntade. Först upptäcks det att någon har tagit den berömda elddrottningen Cayennes utrustning! Hon kan inte göra några av sina eldkonster utan dem. Mitt i uppståndelsen kring stölden börjar dessutom cirkustältet brinna!

Cirkusdirektören Caramba får illa kvickt sadla om till att bli detektiv och leta misstänkta tillsammans med sin följeslagare, den lilla musen Hubert. De har en rad misstänkta och den stora frågan är om stölden och eldsvådan har med varandra att göra eller om det är två olika brott att lösa.

En rätt klassisk deckargåta i klassisk cirkusmiljö, om det nu finns en sådan. Det känns som en bok inspirerad av LasseMaja-upplägget men mer avancerad i handlingen. Det är snarare en högläsningsbok än en bok att läsa själv, med tanke på det rätt avancerade språket och svåra namnen. Säkert en serie som en hel del kommer att gilla de tokroliga karaktärerna. Det var dock inget som gav mig någon mersmak.

Andras tankar om boken:
Bibblo.se
Smp

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails