fredag 23 januari 2015

Drömtraktorn

Daniel och Zake är bara intresserad av en enda sak: traktorer! När de får i fysikläxa att laga något söndrigt visar de inte gökuret, som de får av sin lärare, något större intresse då de direkt kommer på att Gammelgöstas urgamla traktor ju står och förfaller i skogen. Klart de ska fixa den! Att kunna räkna det som skolarbete är ju dessutom toppen!

Allt låter lätt som en plätt, men att laga en traktor från sextiotalet är varken lätt eller billigt och det blir inte lättare av att ha både Gammelgösta och läraren emot sig...

Mycket gott initiativ av Magnus Ljunggren att skriva en bok om traktorer! Ett av alla dessa ämnen man då och då får förfrågan om men som det inte finns en endaste bok om. Sen är jag dock tyvärr inte helt förtjust i just denna bok och jag har svårt att sätta fingret på vad. En recensent på BTJ jämförde den med en pilsnerfilm och det är väl lite så - både karaktärerna och replikerna känns lite konstlade och platta. Och jag har lite svårt för sensmoralen i boken. Det är uppenbarligen helt okej att stjäla saker från de som av någon anledning inte tar hans om sina grejer? Att killarna tar traktorn är en sak men rektorns mycket märkliga agerande i slutet köper jag inte riktigt.



Drömtraktorn
Författare: Magnus Ljunggren
Förlag: LL-förlaget (2014)
Sidor:115
Typ av bok: uHc, Sluka Lätt
Lektionsmaterial

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails