söndag 11 januari 2015

Nidstången

Så! Nu har även jag läst första delen i den omtalade serien PAX och ja, det är bara att instämma med vad de flesta andra tycker - mycket bra och spännande! Härligt att ha nio delar till att se fram emot och mindre härligt att åtta ännu inte finns i tryck...

Bokserien handlar om bröderna Viggo och Alrik som har hamnat hos en fosterfamilj i Mariefred då deras mamma dricker för mycket för att kunna ta hand om dem. Det är inte första gången de bor i fosterfamilj och de hamnar lätt i bråk. Redan första dagen i den nya skolan får de en ovän i träslöjdslärarens son Simon.

Mörkrets makter är i antågande och det gamla bibliotekets två beskyddare har fått tecken på att det är Viggo och Alrik som ska rädda dem alla. Kan det verkligen stämma?

Tack vare Prickiga Paula hade jag äran att träffa författarna och illustratören när de berättade om bokserien på Bokmässan och jag gillar idén med att ha med många nordiska väsen från förr. Mycket spännande och riktigt läskigt! Gillar de mörka illustrationerna och att flera av dem är som serierutor. Klurar dock lite på om jag ska placera dem på fantasyhyllan eller skräckhyllan... Inte helt lätt.

Sitter redan och klappar på del två. Får man börja läsa nu?Nidstången
Författare: Åsa Larsson och Ingela Korsell
Illustratör: Henrik Jonsson
Förlag: Bonnier Carlsen (2014)
Sidor: 143
Serie: första delen i PAX
Typ av bok: Hcg
Provläs

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails