måndag 28 februari 2011

Den skräckslagne stekelsamlaren

Författare: Annalena Hedman
Förlag: R&S
År: 2011
Sidor: 140
Serie: Andra boken om Abbe (men helt fristående)
Insektsintervju med Annalena Hedman.

Abbe åker, precis som förra året, och hälsar på mormor och morfar i Istermyrträsk över sommarlovet. Hon har insett att hon är helt galet rädd för insekter och det vimlar av dem i Istermyrträsk! Mormor tror sig veta en lösning: Sven som jobbar på samma bibliotek som henne ÄLSKAR insekter och vet allt om dem. Han har till och med ett insektsrum hemma, vilket får Abbe att rysa bara hon tänker på det. Hon tror inte alls att det hjälper mot skräcken att umgås med massor av småkryp!

Men så fyller Sven femtio och Abbe inser att den allra bästa att ge i present till honom är en tvekäftad sågstekel som är jättesällsynt och saknas i Svens samling. Abbe tänker dock inte leta själv, men hon har en plan hur hon ska få andra att leta.


Jag gillar böckerna om Abbe! De är roliga och härligt mysiga på nåt sätt, även om denna handlar om en och annan läskig insekt. Jag tycker om att boken handlar lite om bibliotek och att Abbe har en guldbok där hon skriver upp alla Stora ord som skräckslagen och stekelsamlare, till exempel. Är dessutom helt kär i omslaget som är gjort av Lena Sjöberg! Så fina färger och allt. Skulle gärna ha den som stor poster på väggen eller nåt. Titta in på Lena Sjöbergs hemsida för mer ögongodis. 

Påminner om: Abbe hade nog blivit bra kompis med Hedvig tror jag. 

Typ av bok: Hcg


Bokbloggar som har skrivit om boken:
Barn&ungdomsbokbloggen
Barnboksprat 
Böcker kan ta dig vart du vill!
Flaskposten

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails