onsdag 7 juli 2010

Jonas bok

Författare: Eden Maguire
Originalspråk: engelska (Storbritannien)
Översättare: Carina Jansson
Förlag: Semic
År: 2010
Sidor: 261
Serie: Beautiful Dead del 1
Bokens hemsida

Darina sörjer sin nyligen dödade pojkvän Phoenix. Han var den fjärde i raden av märkliga dödsfall det senaste året. Tidigare har tre tonåringar mist livet och en har allvarligt skadats. Alla i staden där Darina bor är i chock och undrar vad det är som händer.

För att få sörja i fred kör Darina planlöst omkring i sin bil och hamna ute i skogen. Hon lockas till en lada där dörren står och slår i vinden. Synen hon får se i ladan förändrar hennes liv - hon ser alla de fyra döda ungdomarna livs levande, eller?

Darina får ett viktigt uppdrag - att hjälpa de fyra döda att få veta varför de dog. Först ut är Jonas som omkom i en motorcykelolycka. På bönpallen hade han sin flickvän Zoey som skadades allvarligt men överlevde. Vad var det som hände egentligen? Kan Darina få Zoey att minnas innan det är för sent?

Jag gillade den här boken! Visst - den är lite sötsliskig på sina ställen, men gillar man Twilight-böckerna och Frost kommer man garanterat sluka den här serien med. Jag gillar kombinationen av omöjlig kärlek och deckare. Att Darina sedan kanske inte är den vassaste detektiven gör inte så mycket. Det händer väldigt mycket i boken. Efter att ha läst 40 sidor skulle jag berätta om bokens handling för en vän och insåg att det redan hade hänt otroligt mycket.

Och visst är omslaget helt underbart?! Del två, Arizonas bok, har nyligen kommit och jag hoppas jag hinner läsa den till hösten.

Här är en snygg boktrailer:



Påminner om: Påminner om Twilight-serien och Frost.

Typ av bok: uHce

Bokbloggar som har skrivit om boken:
Biblanbloggen
Bokmamma
Boktoka
Världens bästa bok

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails