torsdag 24 mars 2011

Vrakgods

Författare: Isabelle Halvarsson
Förlag: Bonnier Carlsen
År: 2001
Sidor: 107
Serie: Första delen av två om Axel

Omläsning för Läsglädje






Axel blir en stormig natt vittne till en vrakplundring. Några män han känner igen ser till så en båt går på grund och tar sedan allt värdefullt som flyter iland från skeppet. Simmar någon människa från båten till stranden dödar vrakplundrarna dem. När Axel ska berätta vad han sett för länsmannen fängslas istället Fiskar-Maja som Axel bo hos och han väcker vrakplundrarnas uppmärksamhet. Nu måste Axel ta sig till den stora staden för att rädda Fiskar-Maja från att hamna i fängelset. Som sällskap har han pojken Johan, som lyckats överleva från båten. Men tiden är knapp och dessutom skymtar de en skugga som förföljer dem.

Jag tycker det är spännande att läsa böcker om livet förr i tiden. Genom att läsa boken får jag en liten glimt av hur det kunde vara att leva i slutet på 1700-talet. Boken hade luftig text och gick därför snabbt att läsa och det hände saker hela tiden. Läsglädje-gruppen tyckte också att den var spännande men att det var lite väl många svåra ord.

Påminner om: Gillar du denna och vill ha en lite tjockare bok, så gillar du säkert Svarta fåglar eller Maj Bylocks Solstenen.

Typ av bok: Hcg

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails