tisdag 30 augusti 2011

De 7 dödssynderna

Författare: Anna Cnattingius, Kristian Fredén, Åsa Foster, Anders Nilsson, Camilla Wallqvister, Angelin Olsson De Groat och Maria Küchen
Illustratör: Erica Jacobson
Förlag: LL
År: 2011
Sidor: 165


Boken består av sju noveller som har vunnit LLs novelltävling om de sju dödssynderna. En bra blandning av noveller där dödssynderna lyser igenom mer eller mindre tydligt. Alla sju berör dock moral och är säkert intressanta att diskutera på en rad olika sätt.

Baksidetexten är för bra för att omformulera:
"Lottas mormor bor i ett hus fullt av giriga grannar som vill åt hennes fina lägenhet. En lat författare fösöker skriva en novell men orkar inte. Alex pappa frossar i mat och kläder utan att egentligen ha råd. Den övermodige Sven är säker på att det går att köra hem en alldeles för stor säng från möbelvaruhuset på sin lilla bil.


Schackspelaren Bengt fylls av avund när hans motspelare Göran träffar en kvinna. Den olyckligt gifte Nicholas ger efter för sin vällust med arbetskamraten Sanna. Och enslingen Tommy blir tokig av vrede när han upptäcker att hans nya motorsåg är försvunnen."

Jag tyckte mycket om flera av novellerna. De som stannade kvar är de om motorsågsmannen Tommy. Schack-Bengt och säng-Sven. Sedan är novellen om lättja den jag tycker är klockrenast ur dödssyndssynpunkt. En läsvärd novellsamling, helt klart!

Typ av bok: Hc

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails