måndag 29 augusti 2011

Min pappa tyngdlyftaren


Författare: Lina Lundh
Uppläsare: Lina Lundh
Antal CD: 2 stycken
Tid: 2 timmar
År: 2007

Lisa har det rätt jobbigt i skolan. Hon hamnar alltid i bråk och fröken verkar alltid tycka att det är hennes fel. Hon får inte vara med och hoppa hopprep på rasten och hemma kan hon inte riktigt berätta för mamma hur hon har det. Tur att hon åtminstone har sin pappa Tyngdlyftaren som kommer och pratar med henne när hon minst anar.

Och så en dag börjar en ny tjej i klassen som heter Kemira och hon har en sjörövarlapp för ena ögat! Hur häftigt som helst! Lisa och Kemira börjar prata och leka direkt, men det här med vänskap är inte helt lätt.

Denna berättelsen gillade jag! Bra med bok om missförstådd tjej som inte riktigt passar in och upplevs som stökig och jobbig av omgivningen. Några sådana finns ju alltid och det var behövligt att läsa en bok ur deras perspektiv. Tror den passar bra som högläsning med många diskussioner. Ett litet minus för författarens inläsning. Kan inte sätta fingret på exakt vad det var men det tog halva boken innan jag blev van vid hennes sätt att läsa och hennes småländska.


Typ av bok: Hcf


Andras tankar om boken:
Dagens bok
Frids bokrecensioner
SvD

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails