lördag 27 augusti 2011

Vilmers första tävling

Författare: Susanne Bengtsson
Illustratör: Johan Unenge
Förlag: R&S
År: 2011

ÄNTLIGEN en bok om cross! Har haft elever som har tjatat om det i flera år och det har inte funnits några alls att få tag på, inte på svenska och framförallt inte skönlitterära.

I boken lär vi känna sjuåriga Vilmer som bor i en riktig cross-familj. Pappan tävlade i cross när han var yngre och storebror är världsbäst på att meka. Det drar nu ihop sig till Vilmers allra första tävling. Han är nervös men oroar sig mer för att han bara har slalomglasögon än för själva körningen. Han har ärvd och sliten utrustning och önskar att han hade haft det som klubbkompisen Philip som har splitterny utrustning och får allt han pekar på av sin pappa. Själv har han bara råd att köpa klistermärken i crossaffären. Kan Vilmer funderar på om han kan få tag på ett par crossglasögon till tävlingen. Han har hört talas om något som heter sponsorer, men hur får man tag på sådana?

En bok med precis lagom mycket text och illustrationer. Även jag som inte är ett dyft intresserad av cross och har noll i förkunskap tyckte att det var en spännande historia. Bra med lite fakta längst bak där man får veta lite om sporten och utrustningen! Hoppas det kommer att komma fler böcker om Vilmer. Det känns så, med tanke på loggan i hörnet på boken. För det är väl fler än jag som vill veta hur det kommer att gå för Vilmer och är det inte något lite mystiskt med den där Eva?

Typ av bok: Hcf


Andras tankar om boken:
Barnboksprat

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails