onsdag 11 augusti 2010

De vandrande städerna

Författare: Philip Reeve
Originalspråk: engelska (Storbritannien)
Översättare: Lena Karlin
Förlag: N&K
År: 2006
Sidor: 358
Serie: Första delen av fyra i serien om Tom och Hester

I framtiden har städerna börjat förflytta sig runt i världen på hjul och mindre, svagare städer äts upp av de större. Mycket av den gamla tidens vetenskap och teknik har glömts bort och en hel del gamla saker har högt värde, även om man inte alltid vet vad de ska vara bra för.

Tom råkar bli vittne till hur en högt uppsatt man i London knuffar ut en vanställd tjej då hon har försökt döda henne. Då mannen, som heter Valentine, upptäcker sitt vittne, knuffas även Tom ut i till den öde marken under alla städer. Han och tjejen, som heter Hester, överlever mot alla odds fallet, och trots deras olikheter tvingas de hjälpas åt för att försöka hinna ifatt London som har åkt vidare; Tom för att komma hem igen och Hester för att få hämnd. Under tiden, i London, har Valentines dotter Katherine börjat ana att hennes far inte är den gode man hon alltid trott och börjar snoka i hans förflutna.

De vandrande städerna är en rätt avancerad bok i ett ganska långsamt tempo. Vi har haft den som bokcirkelbok och ingen av oss var speciellt exalterad. Framtidsgreppet var lite kul och vi gillade Hester, men boken känns mer hypad än vad den kunde leva upp till, tyvärr.

Påminner om: Läs Larklight av samma författare istället.

Typ av bok: Science fiction, uHce
Finns boken att låna?

Bokcirkelbetyg: S1 P1 E2 R2 = 1,5

Bokbloggar som har skrivit om boken:
Bäckaslövs boktips
[ungbib]

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails